ОБАВЕЗНО користите "refresh" јер се стране често мењају. Последња промена: 14. фебруар 2014.
В А Ж Н О

Користите Internet explorer за учитавање страница. Opera i Firefox не учитавају правилно све странице

 

 

О П Ш Т И Н С К А   Т А К М И Ч Е Њ А

 

Задатке са општинског такмичења можете видети ОВДЕ.

 

Коментари такмичења

 

1. Иако је према резултатима општинских такмичења у Нишу изгледало да задаци на општинском  такмичењу по тежини у потпуности задовољавају критеријуме којима тежимо, након пристизања резултата из других општина, стиче се утисак да су задаци ипак били тежи него што смо то желели. Резултате општинских такмичења нећемо објављивати на сајту, него ћемо их само користити за добијање информација о тежини задатака, и бољем одабиру тежине задатака у будућности.

 

2. Молим општинске комисије да, у складу са ставом 2, члана 18, Правилника, критеријуме за награде и похвале прилагоде тежини задатака и броју учесника. У складу са наведеним препоручујем

да комисије награде и похвале ученика који су показали значајно знање у својој општини, јер се признања и додељују за успех на локалном нивоу.

 

3. Трећи задатак за осми разред, поред познавања неизбежних математичких операција, захтева разумевање физичког проблема. Више физичких од математичких проблема и избегавање шаблонских задатака циљ је такмичења из физике.

 

Задатак би био сасвим добро дефинисан и да није у њему наглашено да новоформирани лик буде ОШТАР. Ученицима треба да буде јасно да се на неомереном екрану не би формирао лик него би се видела само светла мрља - зрак од сваке тачке предмета би се ширио, осветљавајући део простора на екрану (у овом случају би то био доста велики простор).

Да би ипак ученицима сугерисали да екран треба померити, додали смо "ОШТАР ЛИК".

На жалост, неким то није било довољно да правилно реше задатак.

 

4. Молим општинске комисије да резултате општинских такмичења доставе и на мејл mico@ff.bg.ac.rs . Користиће се за анализу постигнутих резултата, и неће бити објављивани на овим страницама. Наравно, ове резултате треба ОБАВЕЗНО доставити одговарајућим окружним комисијама.

 

 

Председник Комисје за такмичења

Мићо Митровић

 

Упозорење општинским комисијама

 

Резултате општинских такмичења, заједно са задацима доставити ОКРУЖНИМ КОМИСИЈАМА, а не републичкој комисији у Београду.

Резултате општинских такмичења у Београду треба доставити до уторка 11. фебруара Слађани Николић на мејл sladjanikolic@hotmail.com

 

Окружне комисије формирају наставници физике по окрузима, који одређују и домаћине окружних такмичења, тако да републичка комисија нема информације о њима. Председник окружне комисије је, по правилу, неко од наставника из школе домаћина окружног такмичења. Организацију окружног такмичења би требала да врши одговарајућа подружница ДФС. 

 

Границе за позив на окружна такмичења одређују окружне комисије, по правилу су различите за разне округе. Републичка комисија те границе нити зна, нити одређује, тако да не можемо одговарати на многобријна појединачна питања везана за њих.

 


 

Задаци за општинска такмичења су послати на адресе школских управа

 

 

Формулар за извештаје са општинских такмичења можете учитати ОВДЕ

 

Пропратно писмо организаторима општинских такмичења можете учитати ОВДЕ

           

ТАКМИЧЕЊА ИЗ ФИЗИКЕ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА

                                                                                                                                                                                                                        

 

 

       

       ПОЧЕТНА СТРАНА

 

 

 

Посетилаца од 21.04.2005. 

web metrics