ПРИРУЧНИК

за израду мисаоних експерименталних задатака можете учитати

ОВДЕ

ОБАВЕЗНО користите "refresh" јер се стране често мењају. Последња промена:  29. март 2017.
В А Ж Н О

Користите Internet explorer за учитавање страница. Opera i Firefox не учитавају правилно све странице

 

На страницу такмичења ученика средњих школа 2012. и 2013. године можете прећи ОВДЕ

Емисију РТВојводина о комисији за такмичења и физици уопште, можете видети ОВДЕ.

 

Због пробе мале матуре републичко такмичење ће бити одржано у

недељу и понедељак 9-10. априла у

ОШ "Николај Велимировић" у Шапцу.

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ А

о Државном такмичењу

 

1. Ученици којима треба превод треба да се до петка јаве на мејл mico@ff.bg.ac.rs .

 

2. Ученици који би да учествују на окружном такмичењу из српског језика треба да се јаве школи домаћину ОДМАХ. Такође треба даод своје окружне комисијаме обезбеде мејл на који ће бити послати урађени задаци.За њих ће бити организовано такмичење након такмичења из физике.

 

3. Ученици ће добити шифре у виду редних бројева до броја ученика. На пример, шифре за шести разред ће ићи од 6001-6189. Преглед задатака ће тећи по растућем броју шифара. Жалбе ће бити решаване паралелно са прегледом задатака. Око 15 часова се очекује објављивање привремених резултата за првих десетак шифара, на пример, од 6001-6012, а касније ће бити објављивани сукцесиво, по реду. Ученици који нису задовољни бодовањем задатака су обавезни да се у току пола сата од објављивања привремених резултата припреме детаљан писмени опис жалбе и да се пред Комисјом за жалбе појаве чим буду позвани. У жалби мора бити назначено јасно шта комисија није вредновала. Ако је ученик начинио неки превид и није добио добар резултат, мора имати написан доказ да би исправком превида добио тачан резултат. Таква доказивања се не могу вршити пред Комисијом, него морају бити донета исписана. Без таквих доказа Комисија жалбу неће разматрати.

Пожељно је да са учеником на жалбе дође и наставник.

Ученици ће знати до ког редног броја су задаци прегледани и жалбе решене, па ће моћи проценити када ће моћи да се жале ако буде потребно.

Ученици који очекују резултате ће бити смештени у згради испред школе, а волонтери ће их позивати у хол школе (малог капацитета) петнаестак минута пре времена  за њихову жалбу.

Жалбе за ученике који буду учествовали на окружном из српског језика ће бии решаване по завршетку овог такмичења.

На наведени начин смо у претходне две године скратили време потребно до објављивања коначних резултата за 3-4 сата. Жалбе су биле решење пре 21.30. Надајмо се да ћемо и овај пут успети доћи до коначних резултата у слично време. Да би то успели потребна нам је сарадња свих као у претходним годинама, а најважније је поштовање процедуре решавања жалби.

 

Сви који су дошли на Државно такмичење су већ постигли велики успех, на коме им честитамо, и желимо им успех и на овом такмичењу!

 

Екипа Србије на

13th International Junior Science Olymipad

одржаној 1-11. децембра 2016. на Балију, у Индонезији постигла веома добар успех освојивши три сребрне и три бронзане медаље

 

Више на одговарајућој страници

 

 

 

 

Значајне цифре у бројним вредностима решења теоријских задатака

постају све значајније на међународним такмичењима. Све чешће се одузимају бодови за изражавање бројних вредности са превише или премало цифара.

На пример, на 46 IPHO је енергију честице требало написати у облику 209.000 MeV. Иако су на припремама учили о правилном запису израчунатих бројних вредности у теоријским задацима, сви наши такмичари су енергију написали у облику 209 MeV, због чега им је одузет 0.1 поен.  Детаљније о правилном запису бројних вредности можете видети ОВДЕ.

 

Најновија ранг листа - 2002-2016. година

Колега Милош Митровић из Ћићевца је направио ранг листу наставника који предају у основним школама према резултатима на такмичењима од 2002-2016. године. Наставницима који имају такмичарске резултате у средој школи прикључени су и бодови из средње школе. Накнадно ће бити прикључени бодови са овогодишњег Државног такмичења за средње школе. Могуће су грешке, због обиља података, промене презимена, школа и слично. Због тога молим све који уоче грешке да их пријаве да би биле исправљене. Захваљујем се колеги Митровићу на уложеном труду.

 

Ранг листу можете учитати ОВДЕ.

 

 

СТАРА ВЕРЗИЈА САЈТА

Посетилаца од 21.04.2005.      

web metrics

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ

ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

ЗАДАЦИ 2016

ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ
ОСНОВНЕ

 

НАЈБОЉИ НАЧИН ПРИПРЕМЕ ЗА ТАКМИЧЕЊА - ЧИТАЊЕ ЧАСОПИСА

МЛАДИ ФИЗИЧАР

www.dfs.rs
МУЗИКА

 

13. International Junior Science Olympiad

 

 

 

 

2016

 

ПЛАН ТАКМИЧЕЊА

ПРАВИЛНИК

КОМИСИЈА

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ

ОСНОВНЕ

 

 

претходне године

 

 

 

 

                                                                                                                               

 

СФО И ИЗБОРНО основне

септембра

ГРЕШКЕ

у задацима са олимпијада

можете видети

ОВДЕ

- пропусте је немогуће увек избећи -

ПРОГРАМ IJSO