ПОЧЕТНА СТРАНА

ТАКМИЧЕЊА ИЗ ФИЗИКЕ

УЧЕНИКА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА

ПИТАЊА И ОДГОВОРИ

ПЛАН ТАКМИЧЕЊА

КОМИСИЈА

АКТУЕЛНО

ПРАВИЛНИЦИ

ПРЕТХОДНЕ ГОДИНЕ

ЛИНКОВИ

контакт

Од 21.04.05. посетилаца

 

 

 

 

НОВИ САЈТ

 

Молим посетиоце сајта да на адресу

takmicenja@dfs.org.yu

доставе фотографије, које имају у електронској форми, као и друге занимљиве прилоге, са различитих такмичења претходних година, да би лепим успоменама на претходна такмичења обогатили овај сајт.

Посебно би лепо било да домаћини републичких и савезних такмичења доставе њихову електронску презентацију, ако је поседују.

Такође молим посетиоце сајта да уочене грешке на делимично реорганизованом сајту јаве на исту адресу.

Расположииви задаци са претходних такмичења, са старе верзије сајта, налазе се на страницама ПРЕТХОДНЕ ГОДИНЕ

 

 

 

 

 

 

ПРВИ ПУТ НА РЕПУБЛИЧКОМ ИЛИ САВЕЗНОМ ТАКМИЧЕЊУ

    (за наставнике који први пут учествују на републичком или савезном такмичењу)

1. Друштво физичара не организује превоз у градове где се организују републичка и савезна такмичења.

2. Резервације и плаћање смештаја врши школа ученика. Резервације се врше преко хотела, ако другачије није наглашено на овом сајту.

3. Друштво физичара Србије нема стално запослених. Само у неопходним административним пословима ДФС-у помаже секретарица Института за физику, која обавља и друге послове за Институт. Због тога су могућности у комуникацији ДФС са чланством веома ограничене, и морају се свести углавном на комуникацију преко овог сајта, као званичног сајта Друштва физичара Србије. Из наведених разлога нема могућности, а ни потребе, за слањем писаних позива ученицима поштом или факсом.

4. Да би ученици одморни почели такмичење, заједно са наставницима би требали стићи у град где се одвија такмичење ноћ пре самог такмичења. Пошто преглед и оцена задатака трају до касно у ноћ, неопходно је да остану и ноћ пред затварање такмичења. То значи да су неопходна два преноћишта за републичко и три преноћишта за савезно такмичење. Ако постоје финасијски проблеми, онда је боље одрећи се преноћишта ноћ пред затварање такмичења, него вече пред отварање.