39. ДРЖАВНО такмичење из физике

ученика основних школа

 

Такмичење jе одржано у

недељу и понедељак 9-10. априла у

ОШ "Николај Велимировић" у Шапцу.

 

 

 

Успешно је завршено још једно државно такмичење, захваљујући свим учесницима. Посебно морамо истаћи гостољубивост школе домаћина на челу са директорком, као и града Шапца који је и материјално стао иза такмичења. Први пут су награђени ученици имали прилику да добију симбол победе - одговарајуће медаље.

 

Задатке са такмичења можете видети ОВДЕ.

 

Коначне резултате такмичења, након унетих свих измена, можете видети ОВДЕ.

Састав Комисије за оцену задатака можете видети ОВДЕ.

Четири ученика су након уношења исправки добили ново признање које ће бити одштампано и достављено на исти начин као непреузета признања. Списак ових ученика можете видети ОВДЕ.  

 

 

Признања која нису преузета на затварању Државног такмичења биће понета на Семинар о настави физике који се одржава 11-13. маја у Шапцу. Биће подељена присутним наставницима, а преостала ће бити предата председницима подружница по окрузима где ће моћи да их преузму власници.

Напомињемо да сваки ученик добија неко од признања - они који нису освојили диплому или похвалу добијају заслужено Признање за учешће на такмичењу.

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ А

о Државном такмичењу

 

Ученици ће добити шифре у виду редних бројева до броја ученика. На пример, шифре за шести разред ће ићи од 6001-6189. Преглед задатака ће тећи по растућем броју шифара. Жалбе ће бити решаване паралелно са прегледом задатака. Око 15 часова се очекује објављивање привремених резултата за првих десетак шифара, на пример, од 6001-6012, а касније ће бити објављивани сукцесиво, по реду. Ученици који нису задовољни бодовањем задатака су обавезни да се у току пола сата од објављивања привремених резултата припреме детаљан писмени опис жалбе и да се пред Комисјом за жалбе појаве чим буду позвани. У жалби мора бити назначено јасно шта комисија није вредновала. Ако је ученик начинио неки превид и није добио добар резултат, мора имати написан доказ да би исправком превида добио тачан резултат. Таква доказивања се не могу вршити пред Комисијом, него морају бити донета исписана. Без таквих доказа Комисија жалбу неће разматрати.

Пожељно је да са учеником на жалбе дође и наставник.

Ученици ће знати до ког редног броја су задаци прегледани и жалбе решене, па ће моћи проценити када ће моћи да се жале ако буде потребно.

Ученици који очекују резултате ће бити смештени у згради испред школе, а волонтери ће их позивати у хол школе (малог капацитета) петнаестак минута пре времена  за њихову жалбу.

 

 Границе за позив на Државно такмичење (наведени или већи број бодова)

 

                                осн. школе                    гимназије

 

6. разред                         75

7. разред                         76                                86

8. разред                         70                                83

 

Коначни спискови ученика позваних на Државно такмичење могу се учитати ОВДЕ.

 

Ранг листе такмичара можете учитати ОВДЕ.

 

Корекције Државе комисије су означене црвеном бојом. Све жалбе на оцене окружних комисија су решене и унете корекције где су биле потребне. Од преко 30 жалби позитивно је решено мање од 10.

 

           

ТАКМИЧЕЊА ИЗ ФИЗИКЕ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА

                                                                                                                                                                                                                        

 

 

       

       ПОЧЕТНА СТРАНА

 

 

 

Посетилаца од 21.04.2005.

 

web metrics